RUTIN SKIN CARE UNTUK NAMPAK BERSINAR & GLOWING

RUTIN SKIN CARE UNTUK NAMPAK BERSINAR & GLOWING | 

Assalamualaikum korang!
Lama dah rasanya liz tak share skin care rutin liz dalam blog ni, so liz rasa untuk tahun baru 2019 ni liz kena share la dengan korang. Benda yang best kena share kan, tak boleh simpan sorang-sorang.

Dah lama tak tulis blog sebenarnya, bila menaip pun kadang-kadang terkaku seketika memikir ayat hihi. Jadi liz harap tahun 2019 ni liz boleh mula kan semula hobi liz yang suka bercerita di dalam blog ni. 

So tahun 2019 ialah tahun liz rasa sangat happy dengan perubahan kulit muka sendiri. Dah lama idamkan kulit yang bersih tanpa jerawat tau. Up and down harungi dugaan kulit breakout ni. Rasa give up sampai terasa murung sangat, nak make up rasa malas bila ada bonjol-bonjol jerawat yang timbul ni. 

Last year, liz selalu nampak seorang perempuan ni selalu share pasal skin care dekat FB. Lama-lama liz tertarik nak tahu lebih, so liz pun PM dia. Dari PM terus liz terjatuh hati dan believe in myself yang liz boleh dapat kulit cantik.

Usaha dan usaha tanpa rasa putus asa, lama ... SETAHUN hasilnya liz rasa puas hati, consistent dan semakin hari liz rasa kulit liz semakin sihat. 


Hi its me Liyliz Yusof

No more acne! No more acne! Liz dah cukup bersyukur sangat-sangat bila dapat kawal jerawat daripada naik seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Since sangat-sangat istiqamah pakai Mary Kay dari January tahun lepas, genap setahun liz menjadi pengguna setia Mary Kay dan secara tak langsung liz dah menjadi sebahagian daripada keluarga Mary Kay. 

Dalam Mary Kay kita ada banyak rangkaian skin care mengikut kesesuaian masalah kulit setiap orang. Jadi liz sendiri memang try & error juga. Tak cukup dengan tu, liz pergi kelas skin care, liz belajar step cuci muka. Liz belajar cara guna product dengan betul dan liz belajar asas basic skin care.

Banyak sangat yang merubah liz, ilmu yang liz dapat dan liz gunakan dan istiqamah untuk terus rajin. Betul lah orang kata "tak letih ke jadi cantik?" sebab nak jadi cantik memang kena rajin you alls.

Jadi kalau korang semata-mata guna cleanser, memang tak cukup you alls. Untuk kulit yang sihat kita perlu 5 basic skin care. Pakai 5 benda ni setiap hari insyAllah cantiklah kulit korang.

1. Cleanser
2. Masker / Scrub (2x seminggu)
3. Toner
4. Moisturizer
5. Serum 


Ini lah dia set Malacep favorite set liz untuk buat kulit liz lebih sihat dan glowing secara semula jadi. Selain set Malacep ni, liz ada tambah supplement skin care juga dari Mary Kay. Kalau jerawat naik pula, liz da standby ubat jerawat Clearproof. Banyak tak banyak, tapi rasa patutlah artis kita tu kulit lawa-lawa sebab dorang sendiri pun memang pakai banyak giler skin care. Jadi liz ni apa lah sangat kan. Baru cukup untuk basic-basic je pun. 

Liz rasatak sabar sangat nak road to glass skin. Skin liz memang lopak-lopak akibat jerawat yang teruk, like now liz sangat berpuas hati dengan product MK yang liz dah pakai sekarang ni. Pores dan parut semakin kecil, liz pun tak perlu filter gambar la uit nak nampak flawless sebab menerima hakikat kulit seadanya tu lebih membahagia kan. Tetapi liz tak nak biarkan ia begitu, liz nak improve ke arah lebih baik.

Dilahirkan comot itu takdir, biarkan comot itu pilihan. Liz tak nak comot sepanjang zaman. Kalau liz boleh cantik, insyallah you alls pun boleh. 

Andai korang nak liz consult kan skin korang, korang boleh whatapps (010-2276292) liz je. Atau follow liz di Instagram okay. Untuk consultation PERCUMA je. 

Liz doakan orang yang baca blog ni, cantik-cantik selalu dan ceria sokmo.


Liz pernah ada kulit macam ni. Tapi liz boleh dapat skin liz seperti di atas. 
Liz yakin, korang pun boleh. 
Believe your journey okay. 
Semua wanita layak untuk menjadi cantik.

Please say NO to merkuri product!

6 comments:

  1. After going over a number of the blog articles on your blog, I truly appreciate
    your technique of writing a blog. I book marked
    it to my bookmark webpage list and will be checking
    back in the near future. Take a look at my website as well and tell me how you feel.

    ReplyDelete
  2. Way cool! Some very valid points! I appreciate you
    writing this post plus the rest of the website is also really good.

    ReplyDelete
  3. Hey there would you mind sharing which blog platform you're working with?
    I'm planning to start my own blog soon but I'm having
    a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

    The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm looking for something completely unique.
    P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

    ReplyDelete
  4. Nice post. I was checking constantly this blog and I'm inspired!
    Extremely helpful info particularly the ultimate section :)
    I take care of such information much. I used to be seeking this particular info for a very lengthy time.
    Thank you and best of luck.

    ReplyDelete
  5. After I originally commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I get four emails with the same comment.
    Perhaps there is a way you are able to remove me from that service?
    Thank you!

    ReplyDelete
  6. Pretty great post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I've truly loved surfing
    around your weblog posts. In any case I'll be subscribing to your feed and I'm hoping
    you write once more very soon!

    ReplyDelete

LEAVE COMMENT HERE.