Review : Pedicure Menicure SCM | iNail SCM 

Assalamualaikum korang, i nak share experienced dengan u all if u are looking a place for pedicure menicure boleh juga cuba di INail SCM. Bawah ni alamat dia, senang sangat lokasi nya depan Nandos, around Mcd area sana tu, area hujung wing lama. Macam i hari tu datang hari tu tak payah book pun, just walk in tapi pagi la i datang hari tu pukul 10.30 but then lepas tu tak putus2 customers masuk dan yang i perasan ialah customers yang datang situ semuanya yang dah biasa datang. Regular customers macam tu dan dah auntie2 sikit (malay tau) maybe sebab nak raya kan jadi diorang nak memasak dengan kuku kaki yang cantik hoho. Termasuklah i, tapi i buat pedicure je (bahagian kaki) 

Kalau korang nak tahu, pedicure ialah treatment kuku kaki dan menicure ialah treatment kuku tangan. Haaa just in case korang baru lagi dengar kan. Jangan salah request pula nanti lain pula service u all dapat.

AlamatLG-45, Setia City Mall


Price utk i-Nail ni dekat kaunter, jadi u all kene walk in masuk dan tengok if survey for price. Ada certain place, mereka dah letak siap board dekat wall senang nak tengok but no worries, i dah snap siap2 utk korang survey dan tengok2. Harga dia dekat kedai mana2 pun sama around SCM ni tapi yang beza maybe service each of them laa.



Kalau korang buat pedicure biasa utk potong kuku dan kilatkan kuku bersihkan apa yang patut tu harga dia RM75 tapi utk lelaki kene add on RM5 jadi RM80, kesian jadi lelaki hahaha. 

Tapi i masa ni i tak buat pedicure biasa, therapist ni rekemen dekat i buat scrub dan mask sebab tengok kaki i kering sangat. Kalau korang ambil service scrub dengan masking ni akan ada massage2 sikit tapi massage dia tak tak puas laa, haha i macam nak lagii lama la kalau boleh. Tapi itu la, kalau nak massage lama kene pergi kedai urut la kan. Sini massage tapak kaki dan tumit dalam 3 minit je, tapi rasa lega sangat sebab bila waktu scrub dan urut tu memang best giler feeling dia. Selepas dah scrub tu nanti, pakai mask dekat kaki. Haaa mask ni untuk buang sel kulit mati. Scrub liz pilih flavor Green Tea, dia ada few option juga macam lavender dan lemongrass. Masa pakai mask ni dalam 15-20 minit juga tau, sejuk je kaki. Pakai nya dari lutut hingga ke kuku haa. Mask ni pun green tea juga, kiranya if u choose 1 set green tea, dia dari scrub, mask dan lotion ialah green tea. 

Then lepas scrub tu, diorang pakaikan lotion dekat kaki i. Seronok ya ada orang pakai kan lotion utk kita. Rasa setiap bulan nak pergi sini. Tapi in total haaa price dia memang suami i tak leh tahu la.. Walaupun guna duit sendiri tapi price dia tu RM350 heheh lepas lah nak beli sebiji handbag C&K .. 


Kalau korang datang sini untuk buat menicure, kaunter dia dekat belakang, tapi if pedicure bahagaian dalam dan dia berselindung sikit ada wall macam tu, jadi even tho dia dekat mall, tidaklah orang lalu lalang nampak kaki u. 


Dekat dua jam juga laa, pukul 12 baru siap, then baru la rushing pergi fetch anak balik sekolah hehe. Lepas ni nak try dekat tempat lain pula. Nanti dah try i buat review lagi okay. 


Cantik kan, tapi mampu tengok je.. as we muslim membazir kalau buat ni nanti nak solat susah.. 





ANDRA GULA CAKERY ECO ARDENCE - REVIEW


Assalamualaikum & Hi .. Lamanya tak tulis blog, rindunya nak bermonolog dalam ni, kalau ada orang baca alhamdullilah this post untuk korang yang nak tahu review tentang best ke tidak makanan dekat Andra Gula Cakery ni.


Dia ada dua cawangan yang liz tahu, Eco Ardence (Setia Alam) & Eco Grandeur (Puncak Alam) bila restoran ni dekat dalam Eco, korang faham je la harga makanan dia macam mana ya. *Tapi bebaloiii sebab sedap! Dekat Tropicana Mall pun ada lah u all, Kota Kemuning, KL East Mall, IOI City Mall, dah 6 cawangan rupanya ..


Liz dah beberapa kali ke Andra ni tapi belum berkesempatan pergi bersama keluarga, jadi last Monday. Liz bawa husband dan anak ke sini, celebrate birthday husband yang ke 3X .. Walaupun kami datang weekday, tapi kami reserve table juga, sebab tempat ni memang tak putus orang datang makan..


Salah 1 sebab pilih dekat sini ialah, restoran ni bukan dalam Mall. Jadi nak parking senang, terus masuk kedai, suasana malam pun indah2 je dekat sini, sesuai utk kaki Ootd.


Liz reserve 815pm dan liz lewat dalam 5 minit macam tu, then dah dapat call, kalau u lewat 10 minit, table ni akan di release kepada customers lain tau jadi jangan lewat ya.


Sementara tunggu makanan, boleh koran berbomerang ke, bergambar ke macam2 laaa & makanan dorang pun laju sampai. Walaupun customers dorang full. Itu yang I suka laa dekat sini, sebab bila u bawa budak, u tak boleh lama sangat tunggu makanan ni. Jadi since dekat sini ada kek, better la korang order kek nya. I suggest korang order *Pavlova ( must try )





Sedap sangatt ya, bila u nampak anak u makan happy, feeling mak ni lagi la happy tengok anak seronok. Kitorang pilih Pavlova chocolate, dia ada dua jenis tau, normal or chocolate punya. Rasanya tak manis, rangup dan lembut, alahaii rasa nak order pula malam-malam ni makan sambil tulis blog ni. Harga RM18 sepotong. *Bebaloiii guys ..


Gambar dua atas yang cantik ni ialah daripada video yang direkod candid oleh staff Andra, I sebagai customer yang kaki photo memang overload happy laaa kan.. Cantik pula tu..



Muzaffar makan spegatti kids RM13 macam tu, bebaloi daging pun banyakkk, sampai take away, sambung makan pagi esoknya lagi. Jadi utk kids, kalau anak korang tak makan pasta tu macam pening sikitlah kepala hehe.. tapi ada menu nasi putih RM5 dan korang kena add on ayam popcorn, sebab budak2 ni liz faham jugalah, ada jenis yang takda ayam goreng tak boleh makan kan..




Liz try best seller Swedish Meatball RM30
Superbb guys, sedap giler.. I rasa seminggu sekali pun boleh makan ni, tak payah pergi ikea dah kalau teringin sangat, daging lagi extra lembut dan tak berbau kuat macam Ikea punya.. All superbbb ! Wajib try ni kalau datang okay





Jenis2 Pasta dekat sini. 


Banyak giler makanan yang sedappp! Husband I order fish & chip, sos dia sedappp giler weh dip, anak I pun suka sangat makan. RM33


Korang boleh visit IG dorang utk tengok menu, sesekali bawa family celebrate birthday ke nak lepak makan2 dengan kawan pun okay sangat. Liz pun banyak lagi makanan yang tak pernah try, InsyAllah akan visit lagi. Anak liz pun memang suka ais krim dekat sini sebab banyak ais krim yang unik2.



Lastly, happy birthday again husband.


 Lumivie Mary Kay Set | Review dan Testimoni 

Salam and Hi Korang! Mesti korang tercari-cari tentang Lumivie Mary Kay kan? Sebelum tu, liz kenalkan diri liz dulu ya. Liz merupakan Elite Beauty Consultant Mary Kay yang berpengalaman selama 4 tahun. Jadi jomlah, liz share testimoni customers liz yang menggunakan produk Lumivie ni. 

Tapi sebelum tu jomlah liz ceritakan dulu fungsi set Lumivie Mary Kay ni dekat korang supaya korang boleh faham dengan lebih teliti. Main fungsi dia ialah untuk mencerahkan kulit dengan sekata. Sebab tu, Lumivie ni secara langsung dia boleh memudarkan parut jerawat dan jeragat yang ada pada kulit korang. Korang mesti suka kan bila kulit boleh mencerah sekali bila pakai set ni, sebab Lumivie ni mencerah secara sekata dan selamat. Bukan yang jenis mencerah tapi menipis kulit sampai nampak urat tu tau, haaa kalau jenis macam tu product yang jenis high mekuri, sebab selalu yang terjadi sampai nampak urat hijau dekat kulit disebabkan hasil peeling daripada skin care yang korang pakai tu. 



Okay, jom liz ringkaskan Fungsi Lumivie supaya korang nampak lagi dekat bawah ni tau, korang baca ye.

Fungsi Lumivie:
  • Untuk mencerahkan kulit
  • Memudarkan jeragat dan parut
  • Sekatakan tona kulit
  • Meningkatkan daya tahan kulit

Siapa yang PATUT pakai Lumivie Skin Care:
  • Mencerahkan kulit
  • Mengurangkan masalah jeragat
  • Mengurangkan masalah kusam
  • Mengurangkan masalah tona tak sekata
  • Melembapkan kulit

Jom Tengok Review & Testimoni Customers Lumivie









Nak banyak lagi testimoni tak? Okay jom kite tengok lagi testimoni fresh dari customers liz okay. Bila pakai product skin care Mary Kay ni 1 je korang kena tahu iaitu kena sabar sebab bahan2 dalam product Mary Kay ni semuanya yang dibuat uji kaji ke atas kulit manusia sendiri. Kalau tanya liz berapa lama pakai Set ni boleh nampak perubahan? Liz tiada jawapan yang objektif untuk korang tapi liz boleh guarantee dekat korang semua bila pakai product Mary Kay ni korang akan nampak perubahan dari masa ke masa. Liz akan monitor skin customers yang consult dengan liz sepanjang masa selagi korang guna Mary Kay dengan liz. Korang boleh dapat service Free consultantion dengan liz. 



LASER! Okay ramai yang suka treatment nak cepat ni iaitu dengan memilih laser. Pada pendapat liz, takda masalah untuk korang buat rawatan laser ni tapi kena ingat, kita jangan fikir dengan MERAWAT masalah terus selesai.Jangan lupa MENCEGAH itu lebih baik. Katakan lah korang dah buat laser, licin tanpa jeragat, tapi lepas pada hari tu korang tak jaga kulit. Lupakan Suncreen, lupakan 5 asas penjagaan wajah yang utama. Dan ketika tu korang kene fikir semula, berapa lagi nak bayar untuk buat rawatan laser lagi. 


Jadi, suggestion liz tetap sama dan selalu beri nasihat kepada semua customers liz, jaga 5 asas penjagaan wajah dengan baik. Jangan skip skin care sebab skin care ni umpama makanan untuk kulit kita. 
Okay ke tu selepas kene nasihat sikit dari liz? Jadi jangan lupa lengkapkan 5 asas penjagaan kulit, kerana inilah yang memberi jaminan kepada kesihatan kulit korang semua. Jom tengok apa yang ada dalam Set Lumivie ni


Mary Kay LumiVie Foaming Cleanser (Tahan 7-8 bulan)



Step pertama : Pencuci muka Lumivie 
Mengandungi Mutiara Hitam terbukti mencerah, meningkatkan daya tahan dan tona kulit yang sekata.

Pencuci yang berfungsi menjadikan wajah bersih dan segar, serta bebas dari segala habuk kotoran dan juga kesan mekap. Untuk cucian yang lebih bersih, gunakan bersama skinvigorate brush ya utk kesan yg optimum.



Mary Kay LumiVie Essence (Tahan 4-5 bulan)


2nd Step: Essence Lumive
Bertindak sebagai penyegar kepada kulit. Membantu memberi manfaat mencerah ke dasar kulit.

Essence Water adalah skincare steps untuk beri “additional hydration” pada kulit! Bagus sgt lah pakai sebelum serum. Sebab Essense Water ni akan bawa serum kita masuk ke dalam kulit dengan lebih efektif!


Mary Kay LumiVie Intensive Serum (Tahan 4-5 bulan)


3rd Step: Serum Lumivie
Tingkatkan kecerahan kulit dlm masa 14hari. Mengandungi Mutiara Hitam terbukti mencerah, meningkatkan daya tahan dan tona kulit yg sekata. Juga mengandungi Opti-Bright Complex (ekstrak akar Angelica acutiloba, asid amino sayuran dan niacinamide) mengatasi kulit kusam dan mengelak punca tona kulit tak sekata. Apabila start pakai serum, kulit akan cerah dengan ketara dan parut mula pudar, jeragat yang tersorok di dasar kulit juga akan dikesan. Kulit pun mula bersinar.


Mary Kay LumiVie Moisturizing Cream (Tahan 4-5 bulan)


4th Step : Moisturiser Lumivie 
Rasai kelembapan kulit luarbiasa serta merta. Mengandungi Mutiara Hitam dan Opti-Bright Complex atasi proses kulit agar tidak kusam. Juga melembap dgn baik dan tingkatkan ketahanan air hasil dari ekstrak botani Samphire (ekstrak Salicornia herbacea).

Krim pelembap yang berfungsi memberi lembapan kepada kulit tanpa rasa melekit disamping menjadikan kulit lebih jernih sekata. Lumivie tampil dengan extra hydration! Sebab tu formula Lumivie khusus untuk mereka yang kulit berjeragat kerana kulit mereka yang berjeragat ni selalunya jenis kulit kering.


Mary Kay LumiVie Black Sheet Mask


Extra Care: Black Sheet Mask 
Bila kena pakai ni? Mask berfungsi untuk exfoliate kulit, proses exfoliate adalah untuk menyingkir sel kulit mati dengan cepat dan generate sel kulit baru jadi dengan pakai mask lumivie ni menjadi pelengkap kepada fungsi pelbagai iaitu mencerah, meningkatkan daya tahan kulit, melembap dan memberi tona kulit sekata.

Black sheet mask ini sangat hebat di mana 1 black sheet mask ini bersamaan dengan sebotol serum Lumivie! Fungsi mask ini adalah mencerah serta menyegarkan kulit wajah anda! Sangat sejuk tau, mask ni. Rasa segar sangat lepas pakai, dan kulit akan rasa instant tegang dan cerahhhhh! 


BERMINAT 

Nak consult dengan liz denga lebih dekat? Nak tanya pelbagai lagi soalan dengan masalah kulit yang tengah dialami sekarang. Buntu dah tak tahu nak pakai apa dan mulakan daripada mana? Cari liz ya, boleh wasap liz di bawah. Hanya klik dan liz ada sedia untuk membantu.