CAREER CONFERENCE MARY KAY APRIL 2018

CAREER CONFERENCE MARY KAY APRIL 2018 | Assalamualaikum semua 

Cerita bulan lepas, tapi May baru mampu untuk update. Masa liz sekarang terhad giler sejak ada Muzaffar. Bila balik rumah, mesti nak kena beri perhatian pada dia, lepas tu kena masak-masak sikit untuk husband. Update order untuk customer Mary Kay, tengok tv sekejap lepas tu sambung tidur. Macam tu la rutin harian liz sekarang ni.

Career Conference Mary Kay bulan lalu sebenarnya merupakan conference pertama liz pergi tau. Liz join Mary Kay sebagai beauty consultant pada January 2018. Kiranya memang baru giler-giler la liz join ni. Bulan 5 ni kiranya masuk 5 bulan liz dalam Mary Kay. Alhamdullilah dari beauty consultant kini dah jadi senior beauty consultant. Tapi paling best lagi berita untuk bulan 5 ni, liz move lagi 1 step menjadi Team Builder. Tak sabar nak pakai RED JACKET.


Senior Consultant!
 Bangga giler pakai pin ni masa career conference hari tu.
Alhamdullilah Allah permudahkan jalan. 
Bulan kedua liz sebagai consultan Mary Kay, liz berjaya recruit seorang beauty consultant (bc), bc tu pula kawan sekolah liz sendiri.


Ni la bc pertama yang liz recruit. Nama dia suha, liz kagum dengan suha sebab setiap bulan suha kejar target dan buat sales lebih dari expectation liz. You can do it suha. Dan bc liz yang lain, mungkin korang tak berkesempatan join Career Conference ni kan, takpe nanti kita akan ada lagi Seminar Mary Kay pula pada bulan 9 ni. Jom join sama-sama liz.



Kenalkan, ni ella, recruiter liz. Liz panggil dia ni lalaaaa je, 1 kampus UiTM Jengka dulu tapi tak pernah pun berbual cuma selalu nampak dia share pasal acne journey dia dekat Facebook. So lama-lama liz pula tertarik nak cuba Mary Kay selepas 3 tahun bersama skin care dokto ko. Mungkin dah tak rasi dengan kulit liz, bukan nya liz cakap tak bagus tau. Liz sebolehnya memang nak jujur je dengan korang, rawatan dekat klinik tu memang bagus cuma untuk kesan lama tu tidak untuk kulit liz. So kite pun beralih la arah kepada Mary Kay.




Pertama kali liz datang event sebenar ni. Rasa dia lain macam. 


Taniah kepada ESSD


Kenalkan ni ialah Sufi, Senior Sales Director liz. Liz kiranya dibawah team didikan Angelista Bee. Team ni memang awesome giler sebab hari-hari buat kitorang rasa confident dengan diri sendiri dan tak cepat putus asa.


Impian teringin nak sebiji kereta pink ni. 
Ni semua milik beauty consultant yang dah berjaya. Kulit diorang tak yah cakap lah, memang cun giler sebab dah lama pakai Mary Kay. Sebab tu customer diorang pun ramai.


Di belakang liz ni pula kereta NSD, BMW Pink! Mary Kay yang bagi okay.
Siapa yang nak join Mary Kay untuk kegunaan sendiri pun boleh, untuk buat sebagai part time career pun boleh. 

Jujurnya mula liz join Mary Kay sebab nak pakai sendiri je, tapi lama-lama liz jadi semakin suka. Semakin jatuh cinta, buat liz rasa macam rugi pula kalau tak kongsi dengan orang lain. Ikutkan liz ni confident level bukan lah tinggi sangat sejak kulit break out teruk hari tu, tapi sejak join group angelista bee ni, motivate sentiasa untuk yakin dan percaya. Nak jadi beaut consultant tak perlu tunggu kulit licin macam telur you alls. Apa yang perlu ialah keyakinan dan percaya. InsyAllah liz pun tengah usaha untuk hilangkan lopak-lopak dekat muka ni, paling happy bila jerawat dah tak naik sebab kulit tak da masalah clog pores.

So korang kalau nak cuba produk Mary Kay bagitau, contact liz 010 2276292. Korang boleh cuba secara PERCUMA je sebenarnya. Liz sendiri pakai, memang Mary Kay ni best sangat, walaupun mahal sikit tapi tahan lama dan berkesan. So why not kan, misi jaga kulit untuk suami. hehe ~


Tengah busy-busy tunggu barang customer tiba-tiba liz terima gift box pula dari Mary Kay. Haish lah Mary Kay ni, suka betul bagi hadiah. 
1st time pakai bluser harga ratusan ni.

0 Darlings:

Post a comment

LEAVE COMMENT HERE.