CARA PRINT BANK STATEMENT MAYBANK2U

CARA PRINT BANK STATEMENT MAYBANK2U | Assalamualaikum. Hari ni liz nak kongsi dengan korang cara nak print bank statement dekat maybank2u.com Sebabkan hari ni liz perlukan bank statement untuk memohon 1 harta baru. Hehe ~ Semoga dipermudahkan.

Jom tengok gambar langkah-langkahnya:

1. Pergi ke Google dan type Maybank2u
    Masukkan usename dan kemudian password.


2. Cari e-billing dan statement.
    Klik tau tu dekat yang bawah kotak kuning tu.



3. Statement: Klik dekat Saving Account.


4. Statement Summary : Pilih dekat Select Statement Date untuk himpunan date yang korang mahu. 


5. Statement Summary : Keluar lah nanti details nya. Korang boleh pilih  nak view dulu atau terus       klik je print. 


6. Keluar la dalam bentuk PDF. Selamat menggunakkanya dengan Free.




Mudah kan. Bila-bila masa sahaja korang nak guna boleh print. 
Tapi haruslah active kan Maybank2u dulu. 
Harap membantu korang. 

22 comments:

  1. banyaknya wang keluar...hehehehe

    ReplyDelete
  2. Maybank2u mmng dah aktif tpi bila klik print tetap x boleh hanya tulis wait in proses sampailh tulis suruh log out huhu

    ReplyDelete
  3. Trima kasih atas info. Dh dapat saya download semua transaksi dari tahun lepas.

    ReplyDelete
  4. sangat membantu..thank you very very much

    ReplyDelete
  5. Kalau cuma nak dapatkan penyata nombor akaun bank je mcm mana ye? Kene pegi maybank ke ambil?

    ReplyDelete
  6. Tanya?statement bulan 7/8/9 tbru skrg belum keluar lagi ? Thank

    ReplyDelete
  7. Tq for da info...mmg tgh duk cri cmne nk amik bank statmt online..good sharing 😎😋

    ReplyDelete
  8. Tq for da info...mmg tgh duk cri cmne nk amik bank statmt online..good sharing 😎😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun..hehhee..tapi nk tanya memang blh guna yang ni ke..dah xpyh pegi bank ek??

      Delete
  9. terima kasih 😊

    ReplyDelete
  10. Bleh tlong ajar x mcmna nk print statement

    ReplyDelete
  11. TQVM..sangat membantu :)

    ReplyDelete
  12. assalamm sya nk print utk bulan 12 1 dan 2 2016/2018.. tp xda la utk bulan 1 dan 2..leceh betul .g bnk nk tnggu 5 hri ..sruh buat online tpi xda..tolong saya pliss

    ReplyDelete
  13. tapi keluar statement setiap 3 bln..last statement 31/3/18..klu nak yg 1/4/18-30/4/18 tak dpt sbb tak update lg..huhu..kena pegi bank jgk

    ReplyDelete
  14. Nk tye , kenapa saya punya smpai bulan 3 je ada ?? Bulan 6 tkde pun dkt pilihan statement tu ??

    ReplyDelete
  15. terima kasih atas bantuan blog untuk post ni.. :)

    ReplyDelete
  16. Boleh saya taw, mcm skrg ni kan dh masuk 2/9/2018.. statement bank bln 8 agak2 nye dh blh print dh ke erk?

    ReplyDelete

LEAVE COMMENT HERE.