29 Nov 2020

KENA SCAM DENGAN DAI

 

KENA SCAM DENGAN DAI |

    Assalamualaikum semua, guys! Makin ramai makin ramai berani bersuara, jadi sebenarnya jangan risau mungkin 2 3 tahun lepas yang kena scam, yang kena tipu ni tertindas. Tapi benda busuk ni, lama-lama simpan pun at the end pun terhidu juga.

    Viral tentang kes rogol tak settle, kes kena scam barang prelove pun ada. Seriouly la ada benda lain, bukan setakat pencinta wanita tetapi juga dah macam scam macau ke apa ni. 

    Scam jadi dropship cookies pun ada, aiyoo duit halal haram pun dai ni da tak tahu beza ke macam mana, jangan sesekali gunakan agama nak tipu orang. Kalau  nak scam ke nak tipu ke, tipu je laaa tapi jangan guna kan agama. Rasa keji weh... Kita manusia memang bukan suci mana pun, tapi yang gunakan agama untuk kerja-kerja macam ni memang syaiton weh.

    

    Sesiapa yang pernah kena scam dengan dai ni, waktu ni lah korang buat report dan waktu ni pihak berkuasa akan pandang benda ni satu perkara yang sangat serius. Buat report polis sekejap je korang, 1 report korang boleh bantu mungkin seribu mangsa yang lain. 

    Kalau bukan diri sendiri nak tegakkan keadilan untuk diri sendiri, siapa lagi? Bila lagi? 

Post a comment

LEAVE COMMENT HERE.

Latest Instagrams

© Liyliz Yusof. Design by Eve.