2 Dec 2020

CARA TUKAR DEBIT KAD CIMB TESCO

 

CARA TUKAR DEBIT KAD CIMB TESCO |

    Assalamualaikum semua. Liz tak sure la perlu ke share tapi rasa macam okaylah share la kan. Liz ada buat kad debit cimb bank dekat kiosk dalam tesco setahun lepas. Then masa buat tu kad tu expired date dia lambat lagi iaitu pada pada 2022 tapi liz dapat mesej mengatakan liz punya debit kad dah deactivated. So macam laaa asal pula ni, renyah la kan nak tukar kad. 

    
        So masa awal-awal tu rasa, takpe lah guna online traksaksi maybe lepas la kut kan. Tapi laaa online banking pun tak lepas untuk guna juga. Kena block kad CIMB Bank juga secara atas talian. 

        Jadi hari ni barulah berkesempatan pergi ke CIMB Bank untuk settle kan penukaran kad debit baru. So bila sampai bank, just bagitau nak tukar kad debit tesco yang baru sebab dah deactivate. Nanti orang bank akan bagi 2 helai borang untuk disiisi. Liz pergi dekat CIMB Setia Alam, pergi pukul 915 keluar pukul 1030, biasalah kalau pergi bank kan, padahal urusan tukar kad, liz ialah customer yang pertama. 

        Jadi dapatlah kad baru terus pada hari tersebut. Tak perlu nak tunggu the next day untuk ambil kad. Bila dah dapat kad tu, terus pergi ke ATM untuk tukarkan password baru. Settle siap dan mudah. 

        Jadi walaupun pada kad tu belum expiry date sampai, tapi kalau korang dapat sms untuk tukar kad, sila lah pergi tukar ya. 


Post a Comment

LEAVE COMMENT HERE.

Latest Instagrams

© Liyliz Yusof. Design by Eve.